16 Senseo’s gered van de afvalberg

24.11.2014

Senseo Repair CaféHet eerste Senseo Repair Café in het Hobbycentrum aan de Nieuwe Nonnendaalse weg was een succes. Er werden 23 Senseo koffiezetapparaten aan- geboden. De reparatie vrij- willigers van verschillende Nijmeegse Repair Cafés konden, samen met de bezoekers, 16 apparaten repareren.

Bedankt voor jullie inzet Frits, Henk, Frans, Peter, Michaël, Bart en Jos. En Rini natuurlijk voor de ontvangst.

We hebben zaterdag 16 Senseo’s gered van de afvalberg.

Senseo-only Repair Café op 22 nov

30.10.2014

Senseo-only Repair CaféJe kapotte Senseo-koffie- zetapparaat weggooien? Mooi niet! In november organiseren Repair Cafés door heel Nederland speciale Senseo-reparatie-dagen. Dit doen ze omdat het populaire koffieapparaat van Philips vaak ten onrechte bij het grofvuil wordt gezet. Volgens experts van het Repair Café is het repareren van een Senseo niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.
Veel problemen kunnen voor- komen worden door het apparaat regelmatig te ontkalken, niet met azijn, wel met citroenzuur (zie Senseo gebruiksaanwijzing). Lees verder ..

Repair Café in nieuwe opstelling

21.10.2014

RobotZaterdag 18 oktober was het eerste Repair Café in een nieuwe opstelling. We hebben nog maar de helft van het Atelier beschikbaar, daar zitten nu alle technische vrijwilligers. De naai-, computer- en meubel-vrijwilligers krijgen een plaats in Grand Café de Borger. In principe op het podium, maar vanwege de rolstoel- toeganke- lijkheid verhuisden de naai- vrijwilligers al snel naar een plek in de zaal.
Er waren 56 bezoekers met 66 reparaties. 38 voorwerpen gered, 11 advies en 17 helaas niet gered.
Frits kreeg een heuse robot op zijn tafel, waarschijnlijk waren de batterijen niet goed geladen.

Repair Café op Nijmeegse deeldag

04.10.2014

Tosti-ijzerZaterdag 11 oktober is de Nijmeegse Deeldag. In DROOMvilla LUX kan op deze dag worden kennisgemaakt met de deeleconomie, zodat iedereen kan ondervinden wat dit voor hem of haar kan betekenen. Wat is delen, hoe kun je delen en hoe kan het voor jou of je bedrijf werken?

De Nijmeegse Repair Cafés verzorgen samen een Repair Café, van 13:30 – 15:30 uur in het restaurant.
Neem je kapotte spullen mee en bekijk ze samen met een ervaren reparateur. Misschien kunnen jullie het ter plekke wel in orde maken. Er zal iemand zijn voor kleding en er zijn 2 technische reparateurs.

Deeldag 11 oktober
DroomVilla Lux, Oranjesingel 42 Nijmegen, 9.30-18.00 uur

Repair Café in het restaurant, 13:30-15:30 uur