Repair Café op Nijmeegse deeldag

04.10.2014

Tosti-ijzerZaterdag 11 oktober is de Nijmeegse Deeldag. In DROOMvilla LUX kan op deze dag worden kennisgemaakt met de deeleconomie, zodat iedereen kan ondervinden wat dit voor hem of haar kan betekenen. Wat is delen, hoe kun je delen en hoe kan het voor jou of je bedrijf werken?

De Nijmeegse Repair Cafés verzorgen samen een Repair Café, van 13:30 – 15:30 uur in het restaurant.
Neem je kapotte spullen mee en bekijk ze samen met een ervaren reparateur. Misschien kunnen jullie het ter plekke wel in orde maken. Er zal iemand zijn voor kleding en er zijn 2 technische reparateurs.

Deeldag 11 oktober
DroomVilla Lux, Oranjesingel 42 Nijmegen, 9.30-18.00 uur

Repair Café in het restaurant, 13:30-15:30 uur

Weer wennen na de vakantie

22.09.2014

Overzicht techniekOp 20 september was er na de zomervakantie weer een Repair Café in het OBG. Deze keer zaten de technische reparateurs links en de overige vrijwilligers rechts in de zaal. De nieuwe indeling was wat onwennig. Gelukkig was iedereen meteen gegrepen door de reparaties. Dat gaf al snel weer de vertrouwde drukte, onderling overleg en blije gezichten van onze bezoekers.
Ook in de kelder bij de fiets- en las- afdeling was het weer lekker druk. Lees verder …

Culinair Repair Café?

24.05.2014

BlenderZaterdag 17 mei was een warme dag, de dag voor de Marikenloop. Misschien daardoor was het niet zo druk, zo’n 33 bezoekers. Op de foto wordt een blender onder handen genomen door maar liefst 3 reparatie vrijwilligers! Tijdens het gebruik was er rook uit gekomen. Na onderzoek bleek dat er iets verbrand was, waardoor reparatie ter plekke helaas niet mogelijk was. Lees verder …

Repair Café op paaszaterdag

25.04.2014

Bezoekers april 2014
De derde zaterdag van april was paaszaterdag. Misschien daardoor was het niet zo druk als anders … In totaal waren er 59 bezoekers en hebben we 62 reparaties kunnen doen. We repareerden 6 laptops en printers, 26 elektrische apparaten, 3 elektronische appa- raten, 7 fietsen, 9 kledingstukken, 3 lasklusjes en 5 overige.
Op het kaartje kunt u zien uit welke wijken onze bezoekers kwamen: veel uit de buurt van het OBG-Dienstencentrum, maar ook uit bijna alle andere wijken van de stad. Lees verder …