Kleurrijk Repair Café

17.03.2015

Nespresso in kleurHet Repair Café van 18 februari was goed bezocht. Er waren 45 bezoekers met zo’n 48 repara- ties, waarvan 31 gered, 6 half/advies en 11 niet gerepa- reerd. Omdat men mooi gespreid in de tijd kwam was er van een wachtrij geen sprake. Toch waren vrijwilligers steeds in de weer. Opvallende reparaties waren o.a. een kunstzinnige lamp, een rood nespresso-apparaat, een printplaatje van een fitness apparaat en klein laswerk aan een ring en een spiegel.

In april zijn we verhuisd naar een nieuwe website:

www.repaircafenijmegen.nl/oost

we zijn onderdeel van de nieuwe site voor alle Repair Cafés in Nijmegen en omgeving:

www.repaircafenijmegen.nl

Het volgende Repair Café is zaterdag 20 juni van 11 – 14 uur.

Vrijwilliger in de spotlight

09.02.2015

BertZaterdag 17 januari, ons eerste Repair Café in 2015, kreeg een bijzonder tintje. Bert, één van onze vrijwilligers, werd in de spotlights gezet. Hij is door burgemeester Bruls ge-eerd met een Zilveren Waalbrugspeld. Deze speld wordt uitgereikt aan mensen die zich als vrijwillig langdurig voor de gemeenschap hebben ingezet. Bert is ruim 18 jaar vrijwilliger bij museum De Stratemakerstoren en sinds 2 jaar bij stichting de Waalboog en ons Repair Café. Cecile bood hem een schaal met chocoladesoesjes aan, waarmee Bert een rondje langs de vrijwilligers en bezoekers van het Repair Café maakte. Bericht van museum de stratemakerstoren. Lees verder.

16 Senseo’s gered van de afvalberg

24.11.2014

Senseo Repair CaféHet eerste Senseo Repair Café in het Hobbycentrum aan de Nieuwe Nonnendaalse weg was een succes. Er werden 23 Senseo koffiezetapparaten aan- geboden. De reparatie vrij- willigers van verschillende Nijmeegse Repair Cafés konden, samen met de bezoekers, 16 apparaten repareren.

Bedankt voor jullie inzet Frits, Henk, Frans, Peter, Michaël, Bart en Jos. En Rini natuurlijk voor de ontvangst.

We hebben zaterdag 16 Senseo’s gered van de afvalberg.

Senseo-only Repair Café op 22 nov

30.10.2014

Senseo-only Repair CaféJe kapotte Senseo-koffie- zetapparaat weggooien? Mooi niet! In november organiseren Repair Cafés door heel Nederland speciale Senseo-reparatie-dagen. Dit doen ze omdat het populaire koffieapparaat van Philips vaak ten onrechte bij het grofvuil wordt gezet. Volgens experts van het Repair Café is het repareren van een Senseo niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.
Veel problemen kunnen voor- komen worden door het apparaat regelmatig te ontkalken, niet met azijn, wel met citroenzuur (zie Senseo gebruiksaanwijzing). Lees verder ..